Je eerste stappen in de dojo

Oké, je denkt erover om karate te gaan doen. Super! In dit artikel lees je hoe jouw eerste stappen in de dojo eruit zien bij Kaihatsu Karate-do, dé karateschool voor Burgum en omstreken.

Eerst even proeven

Bij Kaihatsu mag je altijd vier keer gratis komen proefdraaien. Dat is best vaak. De reden daarvoor is dat karate nogal veelzijdig is. Met vier proeflessen krijg je echt een goed beeld van wat karate is. En belangrijker: of je het leuk vindt.

Aan de proeflessen kun je meedoen in je gewone sportkleren, zoals een t-shirt en een sportbroek. Bij karate trainen we op blote voeten, dus je hebt geen schoenen of sokken nodig. De sportschool heeft kleedruimte voor jongens en meiden.

Welke groep?

Je leeftijd bepaalt in welke groep je instroomt. We hebben een jeugdgroep voor zes- tot en met elfjarigen. En een tienergroep voor iedereen van twaalf jaar en ouder.

Als je voor het eerst komt proefdraaien in de jeugdgroep, dan is het fijn als je ongeveer een kwartier voor de les in de dojo aanwezig bent. Dan kunnen jij en je ouders/verzorgers even rustig kennismaken met de leraar, voordat de les begint. Aan het begin van je eerste proefles, zal de leraar je voorstellen aan de groep. Hij noemt je naam en je leeftijd en vraagt de groep om jou goed op te vangen. Iedereen is immers ook eens precies zo begonnen als jij nu.

Ook als je komt proefdraaien in de tienergroep, willen we graag eerst even kennismaken. Daarvoor maken we een beetje tijd vrij tussen de lessen van jeugdgroep en de tienergroep. Het is daarom handig als we van tevoren weten dat je komt.

Na de proeflessen

Als je vier keer hebt meegedaan, dan krijg je de mogelijkheid om lid te worden van onze karateschool. Je krijgt een inschrijfformulier mee, dat je de volgende keer ingevuld weer kunt inleveren. Vanaf dat moment ben je lid. Je krijgt informatie over de aanschaf van een karatepak en ander materiaal, en over bijvoorbeeld de halfjaarlijkse slip- en bandexamens.

Dit zijn je eerste stappen in de dojo. En daarmee begint jouw reis op het mooie pad van karate pas echt! Benieuwd hoe het vervolgens verder gaat? Dat lees je hier.

Neem nu gemakkelijk contact met ons op voor jouw eerste proefles. Benieuwd wat andere kinderen ervan vinden? Deze leerlingen gingen je voor en vertellen je graag over karate bij Kaihatsu.

Deel deze blog

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *