Kaihatsu Krachtpatsers Whatsappgroep

Met ingang van het seizoen 2022-2023 hebben we bij Kaihatsu Karate-do de Kaihatsu Krachtpatsers Whatsappgroep. Speciaal voor leerlingen uit de tienergroep. Hieronder lees je er alles over.

Kaihatsu Krachtpatsers appgroep

Wat is de Kaihatsu Krachtpatsers Whatsappgroep?

Deze Whatsappgroep is voor leerlingen uit de tienergroep van Kaihatsu Karate-do. Het doel ervan is om leerlingen te stimuleren thuis zelfstandig aan krachttraining met lichaamsgewicht te doen. Deelnemers aan de appgroep moedigen elkaar aan en delen hun eigen prestaties.

Wat zijn de spelregels van deze appgroep?

  • We dagen je uit om elke week twee keer thuis een workout te doen. Náást de karatelessen in de zaal (dus niet ter vervanging van die lessen in de zaal). De week loopt van maandagochtend t/m zondagavond. Enneh.. “workout” is een breed begrip: als tien push-ups voor jou een workout is, dan is dat helemaal oké. Zeker als je net begint met trainen.
  • Als je thuis een workout gedaan hebt, dan kun je dat in de app-groep laten weten door een medaille te plaatsen: 🏅 Hiermee vier je jouw succes en inspireer je anderen. Als je twee of meer workouts hebt gedaan in één week, dan kun je natuurlijk meerdere keren je medailles posten: 🏅🏅
  • Als iemand anders een medaille heeft geplaatst, dan kun je die persoon feliciteren met een kort bericht of een emoji, zoals 👍, 👊, 💪 of iets anders leuks. Zo moedigen we elkaar aan.
  • Beheerder Michiel plaatst geregeld kant-en-klare workouts in deze app-groep. Veel workouts zijn ook op deze site te vinden in de online dojo. En we zijn erg gecharmeerd van de workouts van Fitnessblender. Dus die komen ongetwijfeld ook voorbij.
  • Als deelnemer kun je ook zelf workout samenstellen met de ‘Kaihatsu Krachtspatsers Menukaart’ . Als je zelf een leuke workout wilt delen, dan kan dat natuurlijk ook. Daar leren we allemaal van. Let er wel op dat je alleen oefeningen met lichaamsgewicht aandraagt (en niet met dumbells, barbells of ander materiaal).
  • Bij vragen over oefeningen kunnen deelnemers altijd terecht bij Michiel. Dat mag in de app-groep of 1-op-1 in een direct bericht.
    Superbelangrijk is dat deelnemers de sfeer in de appgroep leuk houden en de focus houden op het doel van trainen.

Mogen jeugdleden meedoen?

Nee, deze Whatsapp-groep is alleen voor leerlingen uit de tienergroep. We gaan best intensieve workouts doen, die niet per se geschikt zijn voor jonge kinderen.

Mogen ouders/verzorgers ook meedoen?

Jazeker. Als ouders/verzorgers in de groep willen meedoen, dan zijn ze van harte welkom. Dat geldt ook voor ouders/verzorgers van jeugdleden. We vertrouwen erop dat zij ervoor zorgen dat hun kinderen niet meedoen aan de intensieve workouts.

Wat is de link met de karatelessen in de zaal?

In de zaal leren de deelnemers geregeld hoe ze krachtoefeningen met lichaamsgewicht correct moeten uitvoeren. Daarnaast houden we een paar keer per seizoen een test-les, waarbij we de prestaties van leerlingen meten en vastleggen. Thuisworkouts dragen bij aan vooruitgang, die merkbaar is bij de test-lessen. Dit motiveert leerlingen.

Een achterliggende gedachte is ook dat we in de zaal beperkt aandacht en tijd willen besteden aan training van kracht en flexibiliteit, omdat we die tijd nodig hebben voor ‘pure’ karate-oefeningen.

Verder nog wat belangrijk?

Omdat de deelnemers nog relatief jong zijn, willen we extra zorgvuldig zijn in het aanbieden van de krachttraining. Daarom delen we uitsluitend oefeningen met lichaamsgewicht. En geen oefeningen met dumbbells, barbells of andere gewichten.

Deelname is uiteraard geheel op eigen risico. Kaihatsu neemt geen verantwoordelijkheid voor blessures of andere nadelige gevolgen van het uitvoeren van de aangeraden oefeningen.

Deel deze blog

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.