Ster van de Les-certificaat

Met ingang van het seizoen 2022-2023 hebben we bij Kaihatsu Karate-do het Ster van de Les-certificaat. Speciaal voor leerlingen uit onze jeugdgroep. Hieronder lees je er alles over.

Ster van de Les certificaat

Wat is het Ster van de Les-certificaat?

Met het Ster van de Les-certificaat belonen we de inzet en voortgang van leerlingen uit de jeugdgroep van Kaihatsu Karate-do. Daarmee stimuleren we hopelijk ook de motivatie en betrokkenheid van de leerlingen.

Hoe werkt het Ster van de Les-certificaat?

De trainer van Kaihatsu Karate-do heeft altijd een voorraadje Ster van de Les-certificaten bij zich. Als een leerling op enigerlei wijze iets bijzonders bereikt in de les, dan kan de trainer hem of haar zo’n certificaat toekennen aan het eind van de les. De leerling wordt even in het zonnetje gezet. En we maken een leuke groepsfoto die wordt gedeeld in de appgroep met ouders/verzorgers én op social media.
‘Iets bijzonders’ kan van alles zijn: van een technische verbetering in een oefening tot voorbeeldige inzet of prettig sociaal gedrag. Het is aan de trainer om te bepalen wie een certificaat krijgt en waarvoor.

Wordt er elke les een Ster van de Les-certificaat uitgereikt?

Nee, er zit geen regelmaat in het uitreiken van Ster van de Les-certificaten. Het streven is één keer per week, maar als er onverhoopt eens geen duidelijke aanleiding is, dan is de trainer vrij om een keertje over te slaan.

Kan een leerling meer dan één keer een Ster van de Les-certificaat krijgen?

Jazeker. Er zit in principe geen maximum aan het aantal certificaten dat een leerling kan krijgen. Er moet natuurlijk wel een duidelijke reden zijn voor de uitreiking van een certificaat.
De trainer streeft er ook naar om veel verschillende leerlingen een certificaat te geven. Het zou mooi zijn als iedereen gedurende het seizoen tenminste één certificaat heeft gekregen. Maar nogmaals: de leerlingen moeten er wel echt aanleiding voor geven. Je krijgt het certificaat niet cadeau.

Heeft een Ster van de Les-certificaat invloed op graduatie (banden/slippen)?

Nee. De Ster van de Les staat in principe los van kyu-examens voor banden of slippen.

Hoe komt Kaihatsu op het idee van Ster van de Les?

We hebben dit afgekeken van Kuroten Practical Karate, een karateschool uit Engeland onder leiding van Tracey Radley. Zij reikt consistent elke week een Star of the Week certificaat uit in haar jongste groepen. Wij vonden dit zo’n goed idee, dat we het hebben overgenomen (met toestemming).

Deel deze blog

2 gedachten over “Ster van de Les-certificaat”

  1. Marten Taekema

    Zo zie je maar weer ‘afkijken’ kan geen kwaad in positieve zin zin het woord.
    Lekker bezig zijn met de training en voortgang boeken mag gezien worden.

    1. Bedankt voor je reactie, Marten. Spijker op z’n kop, over dat afkijken. Dat mag in de karatelessen ook.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *