Kijklessen voor ouders/verzorgers

Bij Kaihatsu Karate-do houden we elke maand kijklessen voor ouders/verzorgers. Omdat we het belangrijk vinden dat ouders/verzorgers betrokken zijn bij de voortgang van hun kind. Ouders/verzorgers zijn tijdens een kijkles van harte welkom in de zaal, om te zien wat hun kind zoal leert op karate. En vooral hoe zoon of dochter is vooruitgegaan. Hieronder beantwoorden we een paar veelgestelde vragen over kijklessen.

Wanneer zijn de kijklessen?

De kijklessen voor ouders/verzorgers zijn in principe elke laatste les van de kalendermaand.

Mocht het nodig zijn om de kijkles te verplaatsen of te annuleren, dan informeren we ouders/verzorgers daarover via Whatsapp en/of e-mail. In uitzonderlijke situaties kunnen kijklessen helemaal komen te vervallen (bijvoorbeeld door Corona-maatregelen.

Hoe laat zijn de kijklessen?

De kijklessen zijn op de gebruikelijke tijden van karatelessen. Dus van 18.00 tot 19.00 uur voor jeugdleerlingen. En van 19.00 tot 20.00 uur voor tieners. In de praktijk zijn het overigens vooral ouders/verzorgers van leerlingen uit de jeugdgroep die komen kijken. Ouders/verzorgers van tieners zijn uiteraard ook van harte welkom. Tip: stem je aanwezigheid wel even af met je kind/puber šŸ˜‰

Is een kijkles anders dan een ‘gewone’ les?

Meestal doen we in een kijkles dingen die we in een ‘gewone’ les ook doen. Zo krijg je als ouder/verzorger een goed beeld van hoe het er aan toe gaat in de karatelessen bij Kaihatsu. Vaak zijn de kijklessen ook een soort samenvatting van de lessen van die maand. Dan kunnen de kinderen echt goed laten zien wat ze allemaal geleerd hebben.

Soms maken we er echt iets bijzonders van. Dan gaan we bijvoorbeeld aan de slag met speciale breekplankjes die de kinderen mogen doorslaan.

Waarom is niet elke les een kijkles?

Bij Kaihatsu Karate-do kiezen we er bewust voor om ‘slechts’ Ć©Ć©n keer per maand een kijkles te doen. We hebben gemerkt dat kijklessen daardoor meer waarde krijgen, omdat ouders/verzorgers door de maandelijkse tussentijd duidelijker kunnen zien hoe hun kind vooruitgaat.

Hoe gedraag ik mij als ouder/verzorger tijdens een kijkles?

Simpel: je zit erbij en je kijkt ernaar. Geniet van hoe je kind bezig is. Aanmoedigen mag, op gepaste momenten en op passende toon. Benoem vooral wat je goed vond. Geef een compliment.

Praten met andere ouders/verzorgers is toegestaan, maar zorg dat je geen afleiding creƫert. Je kind vindt het het leukste als je met je volle aandacht zijn of haar verrichtingen volgt.

Vragen stellen aan de trainer moedigen we aan.

Mag ik foto’s of video’s maken tijdens de kijkles?

Foto’s maken van uw eigen kind is toegestaan. In verband met privacywetgeving vragen we ouders/verzorgers om zorgvuldig om te gaan met beeldmateriaal waar ook andere kinderen op staan. Niet elk kind mag in beeld komen op social media. Zorg dat u zich hiervan op de hoogte stelt voordat u eventueel foto’s of video’s deelt.

Kan ik als ouder/verzorger meedoen met de les?

Kaihatsu Karate-do houdt doorgaans Ć©Ć©n keer per seizoen een speciale familietraining. Dan mogen ouders/verzorgers meedoen met hun kind. Altijd leuk!

Bij de kijklessen bent u als ouder/verzorger in principe alleen toeschouwer. Een enkele keer kan de trainer u vragen om ergens te helpen bij een oefening of spel. De trainer zorgt daarbij natuurlijk voor veiligheid en instructie.

Hoe zit het met kijken bij proeflessen?

Bij proeflessen zijn ouders/verzorgers welkom om te kijken. Ook als het niet de laatste les van de maand is. Wij adviseren wel om maximaal twee proeflessen te blijven kijken. Het kind kan dan in de resterende proeflessen alvast wennen aan het zelfstandig meedoen in de les.

Nog meer vragen?

Tot zover deze veelgestelde vragen over kijklessen voor ouders/verzorgers bij Kaihatsu Karate-do. Hebt u er nog vragen over? Schroom niet om contact met ons op te nemen.

Deel deze blog

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *