Weerbaarheid in 3 stappen

Weerbaarheid… Of je nu een kind aan het (helpen) opvoeden bent, of op de werkvloer steviger in je schoenen wilt staan: een weerbaar bestaan is best een uitdaging. Kaihatsu biedt handvatten met ‘Weerbaar in 3 stappen’.

Bij de trainingen en coaching van Kaihatsu hanteren we de volgende definitie van weerbaarheid:

Weerbaarheid is jezelf kennen en waarderen, zodat je passend kunt omgaan met anderen en de uitdagingen van het leven aankunt

Video afspelen

Weerbaarheid begint bij jezelf. Hoe goed ken je jezelf? Weet je waar je blij van wordt? Of juist boos of verdrietig? Weet je waar je goed in bent, en waar je jezelf nog kunt ontwikkelen?  Wat ben je bereid te doen om een doel te halen?
Deze en andere vragen staan centraal bij stap 1. Kaihatsu helpt je graag om jóuw antwoorden in kaart te brengen. Gewapend met deze zelfkennis kun je door naar stap 2.

Je hebt elke dag te maken met allerlei mensen om je heen. De ene vind je aardig, de andere misschien wat minder. Met de ene werk je elke dag samen, de andere zie je misschien maar één keer per week. Hoe kun je op de beste manier omgaan met al die verschillende mensen? En hoe je wil dat zij met jou omgaan? Dat zijn de centrale vragen bij stap 2. Kaihatsu reikt je handvatten aan waar je kunt bepalen welke plaats de mensen om je heen innemen in je leven. En wat dat betekent voor de manier waarop jij met mensen omgaat en vice versa.

De derde en laatste stap van weerbaarheid gaat over de ups-and-downs van het leven. Kaihatsu helpt je je veerkracht te vinden. Hoe ga je om met tegenslag? Hoe vier je successen? Hoe helpen die successen om je bewust sterker te maken voor als het eens tegen zit? En welke lessen leer je als je tegenslag hebt overwonnen? Overkomen uitdagingen je, of zoek jij ze juist bewust op?

Wie of wat is Kaihatsu?

Michiel Commandeur trainer bij dé karateschool voor Burgum en omstreken

Kaihatsu draagt bij aan de weerbaarheid, veiligheid en de mentale en fysieke gezondheid van jong en oud. Kaihatsu is het Japanse woord voor ‘groei, ontwikkeling’.

Michiel Commandeur (18 juni 1979) is de trainer/coach van Kaihatsu. Michiel is gediplomeerd mental coach, weerbaarheidstrainer en karateleraar.

"Bij een weerbaarheidstraining van Kaihatsu zet u uw lichaam én uw geest aan het werk. Onze benadering is een unieke mix van mental coaching, fysiek ervaringsleren en personal training."

Hoe draagt Kaihatsu bij aan uw weerbaarheid?

Online trainingen en webinars

Digitaal kennismaken met weerbaarheid volgens Kaihatsu, op het moment dat u het beste past.

Workshops en trainingen met individuele inschrijvingen

Ontdek waar u staat met onze actieve trainingen, waarbij u lichaam én geest aan het werk zet.

Workshops en trainingen voor scholen, bedrijven en instellingen

Actieve trainingen voor weerbaarheid op de werkvloer of het schoolplein.

1-op-1 weerbaarheidstraining en coaching

Alle aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van uzelf of uw kind.

Raakt dit een snaar?

Wilt u aan de slag met weerbaarheid? Voor uzelf, uw kind, uw medewerkers of iemand anders? Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.