Taiso

Plezier, beweging en verbinding

Taiso is een vorm van rustige lichamelijke oefening, geschikt voor alle niveaus van fysieke fitheid. Taiso betekent ‘lichaams-conditionering’. Het is een aangepaste vorm van karate. Bewegingen worden dus langzaam en rustig uitgevoerd, soms op rustgevende muziek. Dit bevordert de gezondheid en ontspanning.

Hoe een typische Taiso-les eruit ziet, leest u verderop op deze pagina.

Taiso van Kaihatsu is bedoeld voor volwassenen die graag ontspannen willen bewegen voor gezondheid. Voor de ouder-wordende mens die wel graag fit en vitaal wil blijven.

Met Taiso zet u uw lijf én brein in beweging. Met deze training bevordert u kracht, balans, flexibiliteit en mobiliteit. Het brein wordt gestimuleerd door het leren van nieuwe beweegpatronen. Dit creëert nieuwe verbindingen in de hersenen, die worden versterkt door de herhaling van de bewegingen.
De natuurlijke diepe ademhaling zorgt voor zuurstof in het bloed, neemt spanning weg en kalmeert de geest.

 

"Mijn schouders voelen een stuk meer ontspannen"
Meisje
Vrouw (60+)
Deelnemer onlineTaiso-workshop
"Dit is heel haalbaar, zelfs met mijn vastgezette rug"
Meisje
Vrouw (60+)
Deelnemer online Taiso-workshop

Video's: Taiso-in-1-minuut

Maak kennis met Taiso

Bent u benieuwd of Taiso iets voor u is? U kunt op twee manieren kennismaken met Taiso:

 • Bekijk de video-lessen op deze website. Rustig oefenen in uw eigen huis. Veilig, want gegarandeerd Corona-proof.
 • Doe mee met een van onze (online) workshops. Deelname aan deze workshops is kosteloos. U krijgt tijdens de workshops een aanbod voor een (betaalde) vervolgcursus. De workshops worden verzorgd door Michiel Commandeur van Kaihatsu Karate-do.
  Iedereen kan meedoen. De workshops zijn Corona-proof.

De eerstvolgende online workshops zijn op:

 • maandag 14 december 2020 | 19.00-20.15 uur
 • donderdag 17 december 2020 | 19.00 tot 20.15 uur

Doet u mee?

Aanmelden voor de workshops doet u eenvoudig. Vul hieronder het contactformulier in. Of stuur een e-mailtje naar info@kaihatsu.nl. 

U krijgt dan een e-mailtje met alle informatie om mee te doen.

We geven de workshops via ZOOM. U ontvangt na uw aanmelding een linkje waarmee u kunt inloggen op de workshop. U heeft er verder geen speciale computerprogrammatuur voor nodig. Supersimpel!0

"De instructie was heel duidelijk en goed te volgen"
Meisje
Vrouw (60+)
Deelnemer online Taiso-workshop
"Wat een leuke workshop. Ik heb ervan genoten."
Meisje
Vrouw (60+)
Deelnemer online Taiso-workshop

Aanmelden of meer informatie aanvragen

  Privacy

  Als u via een contactformulier op deze site contact met ons zoekt, dan zijn uw gegevens in veilige handen. We gebruiken uw gegevens alleen om uw vraag te beantwoorden en om u incidenteel te informeren over activiteiten van Kaihatsu die mogelijk interessant voor u zijn.
  U kunt ons altijd laten weten dat we uw gegevens moeten verwijderen. Dat doen we dan.

  Een typische Taiso-les

  Een typische online Taiso-les bestaat uit deze onderdelen:

  • Inloggen: 10 minuten voor aanvang van de les kunt u al inloggen. Als u een webcam en microfoon hebt, dan kunt u rustig bijpraten met andere deelnemers en de instructeur.
  • Start van de les: “Welkom, Waarden, Warming-up”. De instructeur legt kort uit hoe de online workshop werkt. Daarna een warming-up, waarbij u de bewegingen van de instructeur volgt op uw beeldscherm. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
  • Kern van de les: (verder) leren van beweegvormen uit karate. U volgt de bewegingen van de instructeur op uw beeldscherm. Na verloop van tijd, kunt u ook aan de slag in kleine groepjes of tweetallen (ja, ook online kan dat). De kern van de les duurt ongeveer 30 minuten.
  • Cooling-down: zorgvuldige, rustige afronding van de les, zodat uw lijf gezond is en blijft. Ongeveer 5 tot 10 minuten.
  • Napraten: desgewenst kunt u na de les nog even gezellig napraten met andere deelnemers en de instructeur. Bij een kosteloze online workshop zal de instructeur nu een aanbod doen voor een (betaalde) vervolgcursus.

  Zodra de Coronamaatregelen het wat gemakkelijker maken, willen we ook weer ‘live’ workshops en cursussen houden.

  Een typische ‘live’ Taiso-les bestaat uit deze onderdelen:

  • Inloop: 10-15 minuten voor aanvang van de les. Rustig binnenkomen en weerzien met andere deelnemers.
  • Start van de les: “Welkom, Waarden, Warming-up”, ongeveer 10 minuten mentale en lichamelijke voorbereiding op de oefeningen van die dag.
  • Kern van de les: (verder) leren van de beweegvormen. Dit doen we als groep, in kleine subgroepjes en in tweetallen. Het doel is plezierig, veilig en samen bewegen. Ongeveer 30 minuten.
  • Cooling-down: zorgvuldige, rustige afronding van de les, zodat uw lijf gezond is en blijft. Ongeveer 5 tot 10 minuten.
  • Thee en koekjes: gezamenlijke informele afsluiting met tijd en aandacht voor elkaar. Ongeveer 15 minuten.

  Meer van Kaihatsu

  Kaihatsu is dé karateschool voor Burgum en omstreken. En Kaihatsu verzorgt weerbaarheidstrainingen voor groepen en coaching voor individuen. Meer over de activiteiten van Kaihatsu leest u via deze linkjes:

  De karatelessen in Burgum

  Kids Streetdefense, zelfverdediging, weerbaarheidstrainingen en vechtsport voor kinderen

  Kaihatsu Weerbaarheid