Taiso

Taiso is onze aangepaste vorm van karate, geschikt voor volwassenen op alle niveaus van fysieke fitheid. Taiso betekent ‘lichaams-conditionering’. U verbetert uw balans, versterkt uw beenspieren en core. U rekt en strekt uw hele lijf. Én u leert interessante oefenvormen uit het karate.

Hoe een typische Taiso-les eruit ziet, leest u verderop op deze pagina.

Taiso van Kaihatsu is bedoeld voor volwassenen die graag willen bewegen voor gezondheid. Voor de mens die graag fit en vitaal wil blijven. Op een ontspannen en verantwoorde manier.

"Mijn schouders voelen een stuk meer ontspannen"
Meisje
Vrouw (60+)
Deelnemer onlineTaiso-workshop
"Dit is heel haalbaar, zelfs met mijn vastgezette rug"
Meisje
Vrouw (60+)
Deelnemer online Taiso-workshop

Video's: dit doe je bij Taiso

Maak kennis met Taiso

Bent u benieuwd of Taiso iets voor u is? U kunt op twee manieren kennismaken met Taiso:

 • Bekijk de videolessen hierboven. Rustig oefenen in uw eigen huis. Veilig, want gegarandeerd Corona-proof.
 • Vraag de kosteloze Taiso Beweegbingo aan. Een interactieve digitale bingokaart (pdf) met 20 tot 100+ Taiso-workouts van 8 minuten. Inclusief video’s met de oefeningen.  Aanvragen doet u eenvoudig met het formulier hieronder.
 • Doe mee aan een van onze (online) workshops. Deelname aan deze workshops is kosteloos. U krijgt tijdens de workshops een aanbod voor een (betaalde) vervolgcursus. De workshops worden verzorgd door Michiel Commandeur van Kaihatsu Karate-do.
  Iedereen kan meedoen. De workshops zijn Corona-proof.

Doet u mee?

Op dit moment staan nog geen nieuwe (online) workshops gepland. U kunt zich wel alvast aanmelden, zodat we u op de hoogte kunnen houden.

Aanmelden voor de workshops doet u eenvoudig. Vul hieronder het contactformulier in. Of stuur een e-mailtje naar info@kaihatsu.nl. 

U krijgt dan een e-mailtje met alle informatie om mee te doen.

We geven de online workshops via ZOOM. U ontvangt na uw aanmelding een linkje waarmee u kunt inloggen op de workshop. U heeft er verder geen speciale computerprogrammatuur voor nodig. Supersimpel!

"Taiso is qua bewegingsvorm interessant en uitdagend. De algemene training die er bij hoort is vreselijk goed voor je lijf!"
Jongen
Man (60+)
Deelnemer online Taiso-cursus
"De trainingen en oefeningen zijn zeer divers en je kiest zelf de mate van inspanning en zwaarte van de oefening."
Meisje
Vrouw (55+)
Deelnemer online Taiso-cursus

Aanmelden of meer informatie aanvragen

  Privacy

  Als u via een contactformulier op deze site contact met ons zoekt, dan zijn uw gegevens in veilige handen. We gebruiken uw gegevens alleen om uw vraag te beantwoorden en om u incidenteel te informeren over activiteiten van Kaihatsu die mogelijk interessant voor u zijn.
  U kunt ons altijd laten weten dat we uw gegevens moeten verwijderen. Dat doen we dan.

  Een typische Taiso-les

  Een typische online Taiso-les bestaat uit deze onderdelen:

  • Inloggen: 10 minuten voor aanvang van de les kunt u al inloggen. Als u een webcam en microfoon hebt, dan kunt u rustig bijpraten met andere deelnemers en de instructeur.
  • Start van de les: “Welkom, Waarden, Warming-up”. De instructeur legt kort uit hoe de online les werkt. Daarna een warming-up, waarbij u de bewegingen van de instructeur volgt op uw beeldscherm. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
  • Kern van de les: oefeningen voor balans, beenspieren en core. Daarnaast stretches en (verder) leren van beweegvormen uit karate. U volgt de bewegingen van de instructeur op uw beeldscherm. Na verloop van tijd, kunt u ook aan de slag in kleine groepjes of tweetallen (ja, ook online kan dat). De kern van de les duurt ongeveer 30 minuten.
  • Cooling-down: zorgvuldige, rustige afronding van de les, zodat uw lijf gezond is en blijft. Ongeveer 5 tot 10 minuten.
  • Napraten: desgewenst kunt u na de les nog even gezellig napraten met andere deelnemers en de instructeur. Bij een kosteloze online workshop zal de instructeur nu een aanbod doen voor een (betaalde) vervolgcursus.

  Zodra de Coronamaatregelen het wat gemakkelijker maken, willen we ook weer ‘live’ workshops en cursussen houden.

  Een typische ‘live’ Taiso-les bestaat uit deze onderdelen:

  • Inloop: 10-15 minuten voor aanvang van de les. Rustig binnenkomen en weerzien met andere deelnemers.
  • Start van de les: “Welkom, Waarden, Warming-up”, ongeveer 10 minuten mentale en lichamelijke voorbereiding op de oefeningen van die dag.
  • Kern van de lesoefeningen voor balans, beenspieren en core. Daarnaast stretches en (verder) leren van beweegvormen uit karate. Dit doen we als groep, in kleine subgroepjes en in tweetallen. Het doel is plezierig, veilig en samen bewegen. Ongeveer 30 minuten.
  • Cooling-down: zorgvuldige, rustige afronding van de les, zodat uw lijf gezond is en blijft. Ongeveer 5 tot 10 minuten.
  • Thee en koekjes: gezamenlijke informele afsluiting met tijd en aandacht voor elkaar. Ongeveer 15 minuten.

  Met Taiso zet u uw lijf én brein in beweging. Met deze training bevordert u kracht, balans, flexibiliteit en mobiliteit. Het brein wordt gestimuleerd door het leren van nieuwe beweegpatronen. Dit creëert nieuwe verbindingen in de hersenen, die worden versterkt door de herhaling van de bewegingen.
  De natuurlijke diepe ademhaling zorgt voor zuurstof in het bloed, neemt spanning weg en kalmeert de geest.

  Meer van Kaihatsu

  Kaihatsu is dé karateschool voor Burgum en omstreken. En Kaihatsu verzorgt weerbaarheidstrainingen voor groepen en coaching voor individuen. Meer over de activiteiten van Kaihatsu leest u via deze linkjes:

  De karatelessen in Burgum

  Kids Streetdefense, zelfverdediging, weerbaarheidstrainingen en vechtsport voor kinderen

  Kaihatsu Weerbaarheid